Vyvlastnění ve správním právu - Preisler, Pavel (2007)
Tato práce pojednává o vyvlastnění ve správním právu. Dne 1.1.2007 nabyl účinnosti nový zákon o vyvlastnění. I nadále je vyvlastnění zachováno jako institut správního práva, velmi úzce provázaný se subsystémem správního práva nazývaným stavební právo. Práce je rámcově rozdělena na dvě stěžejní části. V první části pojednává autor obecně o vyvlastnění. Zabývá se jeho podstatou, historickým kontextem, prameny právní úpravy. Vymezuje i samotný pojem vyvlastnění.