Mravněvýchovné spisy Šimona Lomnického z Budče - Holopírková, Pavlína (2007)
Diplomová práce charakterizuje dobu pozdního humanismu, v níž tvořil Šimon Lomnický z Budče mravněvýchovné spisy. Analyzuje čtyři z devíti knih cyklu moralistní literatury Šimona Lomnického z Budče