Mikrovlnami iniciovaná syntéza substituovaných hexahydro-pyrrolo[3,2-c]chinolinů - Neuschl, Michal (2007)
Nové sloučeniny se skeletem ethyl hexahydro-1H-pyrrolo[3,2-c] chinolin-2-karboxyláte byly připraveny mikrovlnami podporovanou intramolekulární 1,3-dipolarní cycloadiční reakcí. Reakce byly provedeny bez rozpouštědla a porovnány s reakcí v rozpouštědle a přítomnosti katalyzátoru. Byl pozorován a vyhodnocen sterický vliv na selektivitu reakce.