Politické strany a stranické rodiny na Slovensku 1989 - 2006 - Kopeček, Lubomír, 1975- (2006)
Práce se zaměřuje na politické strany působícíve slovenském stranicko-politickém systému po listopadu 1989. Snaží se prozkoumat systém "zevnitř" z pohledu jeho operačních jednotek - stran. Záměrem práce je analyzovat vzájemnou vazbu vzniku a geneze jednotlivých stran a jejich identity a na této bázi nabídnout koherentní pohled na danou politickou formaci.