Analýza socioedukativních kompetencí v pregraduálním vzdělávání studentů speciální pedagogiky v předmětu neurologie - Vítek, Jiří (2008)
Disertační práce je zaměřená na analýzu potřeb studentů učitelství pro základní a střední školy se studovaným oborem speciální pedagogika při edukaci žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, konkrétně se zdravotním postižením a chronickým onemocněním, v komparaci s poznatky studentů bez studovaného oboru speciální pedagogika, s cílem navrhnout na základě výsledků výzkumného šetření optimální řešení pro zvýšení jejich odborných kompetencí v oblasti speciálně pedagogické podpory žáků s epilepsií diferencovaně podle potřeb jednotlivých skupin studentů.