Stát jako subjekt občanskoprávních vztahů - Kořínková, Petra (2006)
Rigorózní práce "Stát jako subjekt občanskoprávních vztahů", rozebírá postavení státu jako poněkud atypického subjektu občanskoprávních vztahů. Obecná část práce charakterizuje stát z různých úhlů pohledu a zabývá se především rozborem státu jako právnické osoby sui generis. Zvláštní část práce je pak zaměřena na specifické postavení a chování státu v jednotlivých typech občanskoprávních vztahů.