Účast státního zastupitelství v civilním řízení - Dávid, Radovan, 1982- (2007)
Předmětem této rigorózní práce je účast státního zastupitelství v civilním řízení, tedy možnost státního zastupitelství intervenovat do oblasti civilního procesu, kdy tato jeho aktivita je zařazována do tzv. netrestní působnosti státního zastupitelství. Základem působnosti státního zastupitelství v civilním řízení je čl. 80 Ústavy České republiky , který stanoví, že státní zastupitelství na základě zákona vykonává vedle veřejné žaloby i další úkoly.