Rozvod manželství s nezletilým dítětem - Morongová, Silvie (2008)
Práce pojednává o rozvodu z hlediska našeho právního řádu a jeho vlivu na poměry nezletilých dětí, které se z manželství narodily. Naše právní úprava v dané oblasti je porovnána s právní úpravou Polské republiky. Další část práce je věnována harmonizaci a unifikaci rodinného práva v rámci Evropské unie.