Závěť a jiná pořízení na případ smrti - Hejtmánková, Klára (2007)
Předkládaná rigorózní práce je z oblasti dědického práva a je věnována zejména závěti jako jednomu ze dvou dědických titulů. V práci je rovněž poukázáno na historickou právní úpravu závěti jakož i dalších pořízení na případ smrti a obsahuje i srovnání s připravovanou právní úpravou v novém civilním kodexu.