Institut bezdůvodného obohacení v občanskoprávních vztazích - Štursová, Lucie (2008)
Tato rigorózní práce se zabývá právní úpravou bezdůvodného obohacení v občanskoprávních vztazích. Jejím cílem je souhrnné a ucelené zpracování problematiky občanskoprávního vztahu z bezdůvodného obohacení, objasnění jeho právní povahy, funkcí, předpokladů vzniku a právních následků tak, jak vyplývají ze zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Součástí práce je rovněž komparace právní úpravy bezdůvodného obohacení s právní úpravou ve Spolkové republice Německo.