Výkon trestu odsouzených matek s dětmi v České republice - Kocanda, Martin, 1974- (2007)
Rigorózní práce se zabývá zkoumáním specifické pozice matek s dětmi ve výkonu trestu odnětí svobody. Možnosti zacházení s odsouzenými matkami s dětmi jsou porovnávány s možnostmi u ostatních žen ve výkonu trestu odnětí svobody.