Akutní normovolemická hemodiluce u operací aneuryzmat břišní aorty - Hillová Mannová, Jitka (2007)
Disertační práce je zaměřena na problematiku akutní normovolemické hemodiluce u elektivních operací aneuryzmat břišní aorty. Jejím cílem bylo zavedení ANH v cévní chirurgii, posouzení hemodiluce jako metody krevní péče se zaměřením na hemodynamické důsledky.