Sprachliche Ausdrucksmittel der Werbung in der Lebensmittelindustrie - Mahovský, Martin (2007)
Tato diplomová práce se zabývá lingvistickou analýzou reklamy v oblasti potravinářství. Teoretická část práce je věnována definici a jazyku reklamy, jejím funkcím a komunikaci se zákazníkem. Jsou zmíněny také druhy a grafická stránka reklamy. Praktická část je zaměřena na lexikální stránku reklamy, slovní druhy, slovotvorbu, frazeologismy, rétorické prostředky a dialekt jazyka reklamy. Zmíněn je také vliv cizích jazyků, především angličtiny. Jako podklady k praktické části jsem použil reklamní letáky, slogany z televizních a radiových spotů a internet