Diferencias lingüísticas observadas en los anuncios dirigidos exclusivamente a las mujeres o a los hombres - Stejskalová, Martina; Stehlík, Petr, 1971-; Masarykova univerzita. Ústav románských jazyků a literatur (2007)
Diplomová práce pojednává o jazyce reklamy ve španělštině a sleduje jazykové rozdíly v reklamách zaměřených výhradně na muže nebo na ženy na rovině morfosyntaktické, lexikální a z hlediska rétoriky. Část práce je věnovaná sexismu a jeho výskytu v reklamách
The thesis discusses the language of advertisement in Spanish and observes the differences in advertisement focussed on men and women on morphological, syntactical and rhetorical points of view. Part of the thesis is dedicated to sexism and its presence in commercials
Vedoucí práce: Petr Stehlík
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: muži a ženy; reklama a propagace; sexismus; španělština; advertising; men and women; sexism; Spanish language; diplomové práce; master's theses