Scénář výstavy o tisku - Kubiš, Miroslav (2008)
Bakalářská práce je rozdělena do 7 kapitol, zabývá se historií tisku a tiskových technik a je pojata jako scénář k výstavě, která bude zařazena do výstavního plánu Technického muzea v Brně. První dvě kapitoly zpracovávají teoretické informace a navrhují praktické řešení výstavy. V dalších kapitolách jsou představeny čtyři základní tiskové techniky - historie jejich vzniku, definice a jejich praktické uplatnění v moderní polygrafii. Opomenuti nezůstanou ani čtyři čeští vynálezci, kteří se velkou měrou zasloužili o rozvoj tiskových technik. Je zmíněn jejich živiotopis, nejdůležitější objevy a jejich význam pro celosvětovou tiskovou historii. Předposlední kapitola pojednává o vzniku papíru od výroby ručního papíru až po moderní výrobu pomocí papírenského stroje. V závěru se dozvíme o historii písma, latinky a vývoji písma v českých zemích