Sbírka cínu Uměleckoprůmyslového muzea v Praze - Stříbrný, Michal (2007)
Práce se zabývá sbírkou cínu Uměleckoprůmyslového musea v Praze. Část je věnována obecným charakteristikám cínu, způsobem a místy jeho zisku. Popisuje historii cínařské tvorby, způsoby výroby cínových předmětů a techniky jeho dekorace. Dále se práce zabývá poškozením předmětů, preventivní konzervací a jednotlivými klimatickými faktory, které ovlivňují sbírkové předměty z cínu. Některé náležitosti spojené s presentací jsou popsány v poslední části práce