Lineární diferenciální rovnice 2. řádu a jejich užití v ekonomii - Dobiášek, Jan (2008)
Práce pojednává o lineárních diferenciálních rovnicích 2. řádu v ekonomii. Obsahuje potřebnou obecnou teorii lineárních diferenciálních rovnic 2. řádu, zejména s konstantními koeficienty, a jejich užití ve dvou ekonomických modelech. Matematická i ekonomická část práce obsahuje příklady.