Poissonovo rozložení pravděpodobnosti - Švub, Miroslav (2008)
Poissonovo rozložení pravděpodobnosti je jedno z v praxi nejčastěji se vyskytujících diskrétních rozložení pravděpodobnosti. Cílem této práce je příblížit základní vlastnosti tohoto rozložení, uvést jakým způsobem může být odvozeno a nastínit metodiku testování tohoto rozložení.