Souběh ochrany průmyslových vzorů s ochranou autorskoprávní a známkoprávní - Koukal, Pavel, 1979- (2007)
Cílem této práce je rozbor vztahu, vzájemných vazeb, jakož i možných kolizí mezi třemi právními režimy: režimem ochrany průmyslových vzorů, režimem autorskoprávním a režimem známkoprávním. Za výchozí právní režim je v této práci považován režim ochrany průmyslových vzorů a na něj také je kladen největší důraz. Výše vymezeného cíle předkládaná práce dosahuje deskriptivně-popisnou a komparativní metodou. Hlavní cíl se v práci rozpadá do cílů dílčích. Prvním dílčím cílem této práce je srovnání právních úprav průmyslových vzorů ve vybraných státech (a v mezinárodních smlouvách), analýza pojetí ochrany průmyslových vzorů a zobecnění charakteristických rysů ochrany průmyslových vzorů. Druhým dílčím cílem je potom obecné vymezení základních modelů vztahu průmyslových vzorů k dílům užitého umění/autorským dílům a ochranným známkám. Třetím dílčím cílem je vymezení vztahu průmyslových vzorů k dílům užitého umění a ochranným známkám v českém právním řádu. Z provedené analýzy je zřejmé, že každý p.