Vizuální komunikace v době postmoderny a její aplikovatelnost pro potřeby výtvarné výchovy v komplexu kurikulární reformy českého vzdělávacího systému - Kačírková, Petra, 1977- (2007)
Anotace Disertační práce s názvem Vizuální komunikace v době postmoderny a její aplikovatelnost pro potřeby výtvarné výchovy v komplexu kurikulární reformy českého vzdělávacího systému, je souborným materiálem, jenž je výsledkem mého doktorského studia na půdě Katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Tato práce do určité míry reflektuje a rozšiřuje v oblasti teoretické, metodologické a heuristické mou rigorózní práci, která byla rovněž na výše uvedené katedře v roce 2004 obhájena. Oproti této více teoretické práci, však obsahuje disertační práce především rozsáhlý aparát, reflektující prakticky realizovaný výzkumný projekt. A to včetně podrobného rozkladu a analýzy získaného výzkumného materiálu s ohledem na zvolené praktické a výzkumné metody, patřící primárně k formě kvalitativního výzkumu. Cílem mého projektu bylo aktivovat a znovu v praxi ověřit výsledky práce autorů, které osobně vnímám jako zcela zásadní v oblasti pohledu na socializaci umění, kt.