Orchestrální tvorba Ctirada Kohoutka - Hegrová, Markéta (2007)
Obsahem disertační práce jsou analýzy pěti orchestrálních kompozic významného brněnského skladatele, pedagoga a teoretika Prof. Ph.Dr. Ctirada Kohoutka, CSs., zachycení jeho skladebného vývoje a kompozičního stylu a začlenění do kontextu české hudby 20. století.