K teorii spravedlnosti Johna Rawlse - Kudelová, Marianna, 1980- (2007)
Diplomová práce je věnována stěžejnímu dílu Johna Rawlse "Teorie spravedlnosti", ohlasům, kritikám a diskuzím objevujícím se po jejím vydání. V souvislosti s Rawlsovými myšlenkami se objevuje snaha o formulaci a analýzu „obecných“ problémů politických teorií. Zároveň se věnuje pozornost obecným úvahám o spravedlnosti a vynakládá se snaha definovat obecné předpoklady vzniku kontraktualistických teorií na jejichž odkaz Rawls ve své práci navazuje.