Zadávání veřejných zakázek podle zákona č. 137/2006 Sb. - Poremská, Michaela (2008)
Zadávání veřejných zakázek v České republice je nově od 1. července 2007 upraveno v zákoně č. 137/2006 Sb. a jeho prováděcích předpisech. Jedná o zcela nový zákon, ale orientace v něm je usnadněna jeho návazností na „starý“ zákon o veřejných zakázkách č. 40/2004 Sb. Rigorózní práce je zahájena kapitolou o komparaci zákonů č. 137/2006 Sb. a 40/2004 Sb. Následuje kapitola druhá, ve které jsou vysvětleny pojmy, jak je používá zákon čili pro účely zákona. Třetí kapitola se týká předmětu zákona.