Aktuální otázky územního plánování - Kuzmová, Eva (2007)
Práce se zabývá aktuálními otázkami územního plánování dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu. Práce obsahuje jak teoretický úvod, který zahrnuje obecnou charakteristiku územního plánování, včetně historie právní úpravy na tomto úseku a cílů a úkolů územního plánování, tak konkrétní problematiku výkonu veřejné správy v této oblasti a nástrojů územního plánování v užším slova smyslu, které jsou představovány územně plánovacími podklady, územně plánovací dokumentací a politikou územního rozvoje.