Soudní přezkum rozhodnutí ve věcech mezinárodní ochrany - Tušerová, Lenka; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2007)
Tato práce se zabývá problematikou soudního přezkumu rozhodnutí ve věcech mezinárodní ochrany, zejména z pohledu judikatury Nejvyššího správního soudu. Práce je zaměřena nejenom na současnou úpravu soudního přezkumu rozhodnutí ve věcech mezinárodní ochrany, ale také na zásadní vývojové změny, ke kterým v této oblasti došlo.
The theme of my thesis is “Judicial Review of Administrative Decisions in the Matters of International Protection”. It aspires to determine the notion of “administrative decision in the matters of international protection”, to give an account of legal regulation of its judicial review and to outline some of the current questionable issues from the judicial point of view. The emphasis is imposed on the recent legal regulation and judicial decisions of the Supreme Administrative Court.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Anglické resumé.
Keywords: mezinárodní právo; soudní rozhodnutí a stanoviska; international law; judgments; rigorózní práce