Příspěvek k dějinám náboženského útlaku na Moravě z počátku 18. století - Syrovátková, Romana (2007)
V této edici zpřístupňuji kompletní dokumenty k případu zatčení bzeneckého písaře Johanna Georga Stiegelmayera roku 1725. V době, kdy české země zasáhla již třetí vlna rekatolizace, byl Stiegelmayer vězněn na Spilberku. Prameny jsou uloženy v Moravském zemském archívu v Brně ve fondu B1 (Gubernium), sign. R11/spis č.18, dále pak ve fondu C4 (Tribunál-normálie), č.821.