Příčiny a následky domácího násilí páchaného na ženách v České republice - Haraštová, Veronika (2007)
Pro svou práci jsem si vybrala téma domácí násilí. Toto téma mne velice zajímá, neboť je aktuální a stále diskutované, jak mezi odborníky, tak mezi laickou veřejností. Zahrnuje širokou škálu projevů patologického chování. Domácí násilí je velmi specifický druh násilí, které probíhá tzv. za zavřenými dveřmi. V České republice byl tento problém léta tabuizován a nezájem společnosti přispěl k vytvoření mýtů, které bohužel v podvědomí naší populace přetrvávají dodnes. V této práci se budu věnovat příčinám a následkům domácího násilí páchaného na ženách. Hlavním cílem této práce je analýza těchto příčin a následků domácího násilí. Bakalářská práce je strukturovaná do dvou hlavních částí zabývajících se domácím násilím. První část je zaměřena na teorii domácího násilí. Druhá část bakalářské práce je empiricky zaměřená, jsou v ní zařazeny konkrétní zařízení, které pomáhají obětem domácího násilí a kasuistiky obětí domácího násilí, jimž je věnována péče vybraných azylových domů. Z uvedenýc