Domáce násilie ako forma prenasledovania - Vrabcová, Monika (2008)
Diplomová práca sa zaoberá postavením domáceho násilia v medzinárodnom utečeneckom práve. Zameriava sa najmä na dôvody poskytnutia medzinárodnej ochrany, v súvislosi s postavením neštátnych aktérov prenasledovania a poskytovaním ochrany zo strany krajiny pôvodu.