Sociální talent - Raková, Lenka (2007)
Předmětem bakalářské práce „Sociální talent“ je vymezení daného pojmu a hledání jeho případné existence v reálném světě. Cílem provedeného výzkumu je odpovědět na otázku, zda je sociální talent jako osobnostní předpoklad pro výkon profese sociálních pracovníků nezbytný nebo zda je nutnější se zaměřit na vzdělání a další vzdělávání pracovníků. Na základě kvalitativní metodologie jsou analyzovány pohledy a názory pěti respondentek působících v pomáhajících profesích. Empirické části předchází stručný teoretický vhled a definice zásadních termínů.