Podstoupení operačního výkonu ve stáří - Šnoplová, Lenka (2007)
Diplomová práce je věnována problematice operačního výkonu ve stáří. Teoretická část obsahuje obecné zákonitosti stáří, jeho dělení a specifika stáří ve vztahu k operačnímu výkonu. Nedílnou součástí teoretické části je zhodnocení všech potenciálních rizik, která souvisejí s operací a pooperačním obdobím. Výzkumná část analyzuje výskyt pooperačních komplikací kardiovaskulárních, plicních a infekčních u vzorku pacientů po náročných kardiochirurgických výkonech a statisticky ověřuje hypotézy.