Míra znalostí a postoje odborné veřejnosti k problematice týrání seniorů - Mojžišová, Jaromíra (2007)
Kvalita práce „odborné veřejnosti“ závisí nejen na nadšení a vnímavosti profesionálních pracovníků, ale též na znalostech specifik seniorského věku, potřeb seniorů, jejich křehkosti a zranitelnosti, možností pomoci v kritických životních situacích, jakými mohou být například zanedbávání, zneužívání nebo týrání. Ve své práci jsem se zaměřila na zdravotnické a sociální pracovníky v Brně, s cílem posoudit míru jejich znalosti a postoj k tomuto závažnému problému.