Příjmová ošetřovatelská dokumentace pro koncept Bazální stimulace v práci sester v geriatrické péči - Lapčíková, Eva (2007)
Záměrem této diplomové práce je zmapování situace odebírání ošetřovatelské anamnézy a integrace konceptu Bazální stimulace do ošetřovatelské praxe u geriatrických pacientů. Pro cílenou individuální stimulaci jsou potřebné informace o tom, co je nemocnému příjemné, které podněty naopak vyvolávají negativní reakce. Ty jsou možné získat jen na základě kvalitní biografické anamnézy, která seznamuje ošetřující personál s osobní historií pacienta. Diplomová práce je členěna na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se zaměřuji na koncept Bazální stimulace a teorii ošetřovatelské dokumentace. V praktické části jsou zpracovaná data získaná pomocí dotazníkového šetření.