I my budeme jednou staří - Tydlačková, Renáta, 1969- (2007)
Diplomová práce pojednává o období stárnutí a stáří v životě člověka, o změnách které jej provázejí, o možnostech příprav na stáří. Její součástí je souhrn doporučení k přípravě na stárnutí a stáří. Výzkumná část diplomové práce je zaměřena na zhodnocení, jak náročná práce se seniorskou populací působí na zdravotní sestry středního věku, které se mezi těmito lidmi každodenně pohybují, zda tato práce ovlivňuje samotné sestry v nahlížení a přípravě na vlastní stárnutí a stáří. Postoje souboru zdravotních sester byly statisticky porovnány s názory obecné populace žen.