Senior v léčebném prostředí - Saparová, Marcela; Soldánová, Dana, 1972-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou léčebného prostředí sledovaných zdravotnických zařízení. Posuzuje a srovnává klima fakultní nemocnice a léčeben pro dlouhodobě nemocné pohledem hospitalizovaných seniorů a pracujících všeobecných sester. Zda léčebné prostředí odpovídá jejich představám a požadavkům. Prezentace získaných faktů poskytuje komplexní obraz úsudků obou skupin respondentů. Praktická část práce interpretuje výsledky šetření pomocí četnostních tabulek, grafů a statistické analýzy, poukazuje na zjištěné nedostatky a nabízí možnosti jejich řešení.
This diploma thesis deals with analysis of recovery environment of the monitored health service institutions. It evaluates and compares the atmosphere of a teaching hospital and hospices from the point of view of the hospitalized seniors and general nurses working there; whether the recovery environment corresponds to their conception and requirements. Presentation of the acquired facts provides a complex view of opinions of both groups of informants. The applied part of the work interprets results of the survey by means of numerical charts, graphs and statistical analysis; it points out the revealed deficiencies and offers possibilities of their solving.
Vedoucí práce: Dana Soldánová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2008.
Keywords: léčebny; násilí na seniorech; senioři; stárnutí; stáří; abuse of older people; aging; health care facilities; old age; older people; diplomové práce