Životní styl stárnoucí populace - Semencová, Vlastimila (2008)
Diplomová práce sleduje problematiku současného stylu života stárnoucí populace. Teoretická část se zabývá základní charakteristikou životního stylu a jeho komponenty. Těžiště práce je zaměřené na průzkumné šetření postojů vzorku populace starší 65 let z Pardubického kraje k životního stylu a k preventivní péči. Analýza a interpretace získaných dat z dotazníkového šetření poskytuje informace o dodržování zásad životního stylu a porovnání rozdílu mezi muži a ženami, mezi obyvateli venkova a měst. Edukační materiál, který je součástí diplomové práce, se zabývá základními oblastmi zdravého životního stylu a je určený stárnoucí populaci v České republice.