Komparace každodenního života seniorů v sociálních zařízeních a přirozeném domácím prostředí - Surá, Zdeňka (2007)
Diplomová práce podává přehled o denních činnostech seniorů v domácím a sociálním zařízení, ve městech a vesnicích s odlišným počtem obyvatel. Dále zjišťuje sociální a zdravotní faktory, ovlivňující volnočasové aktivity. Těžiště práce je zaměřeno na průzkumné šetření, analýzu a komparaci získaných výsledků.