Studium polovodičových multivrstvev prostřednictvím rtg difrakce - Halló, Miroslav (2008)
Studium polovodičových multivrstev prostřednictvím rtg difrakce Tato práce obsahuje základní informace o metodě rentgenové difrakce a vlastnostech polovodičových multivrstev. Dále obsahuje postup zpracování naměřené intenzity difraktovaného rtg záření v okolí symetrické a asymetrické rtg difrakce s vysokým rozlišením na polovodičových multivrstvách. Výsledkem jsou mapy rozložení intenzity difraktovaného rtg záření v okolí symetrické a asymetrické rtg difrakce v reciprokém prostoru a z nich zjištěné parametry periodické multivrstvy, vypěstované v laboratoři ve Villingenu.