Následná astrometrie blízkozemních planetek a její vliv na přesnost dráhových elementů - Vašáková, Veronika (2008)
Tato práce se věnuje následné astrometrii blízkozemních planetek a jejímu vlivu na přesnost dráhových elementů. V první kapitole jsou popsány druhy planetek. V druhé kapitole se nachází historie objevů planetek, jak se označují a jaké existují hledací programy. Třetí kapitola se zabývá CCD astrometríí, tedy projekcí sféry do roviny CCD snímku. Dále jsou zde stručně popsány dráhové elementy a metody k jejich určení. Poslední kapitola ukazuje na konkrétních planetkách jak se jejich dráhové elementy zpřesňují díky následné astrometrii.