Využití protinádorových vakcín v léčbě mnohočetného myelomu - Očadlíková, Darina (2007)
V této práci jsme in vitro optimalizovali přípravu myelom-specifických protinádorových TL. TL lze aktivovat prostřednictvím DB naložených nádorovými antigeny. Otestovali jsme nádorové antigeny povahy peptidů hTERT a MUC1, apoptotická tělíska myelomových buněk a Id-protein. Míru aktivace klidových TL lze standardně měřit na průtokovém cytometru pomocí produkce IFN-, aktivačního markeru TL. IFN-+ TL lze imunomagneticky separovat a expandovat in vitro na množství využitelná v klinických aplikacích. Byla prokázána také specifická cytotoxicita expandovaných TL vůči primárním myelomovým buňkám. V této práci dokazujeme, že lze připravit myelom-specifické TL, které je možno potenciálně využít v klinických aplikacích pro pacienty s MM. Závěrem jsme prokázali, že jsme schopni vyrábět protinádorovou vakcínu podle zásad GMP.