Internetové prezentace sportovců po ukončení kariéry Zůstává sportovec sportovcem? - Svoboda, Arnošt (2007)
Studie si klade za cíl identifikovat a popsat styly oficiálních internetových prezentací vrcholových profesionálních sportovců. Navazuje na autorovu předchozí studii z roku 2005, z níž vybírá k porovnání ty sportovce, kteří mezitím ukončili svou kariéru. Na základě tohoto si všímá i případných změn v prezentacích. Práce je zasazena do sociálně-konstruktivistického paradigmatu. Je využito teorie a konceptů z oblasti symbolických a kulturních reprezentací a tvorby znaků společně s teorií sociálního prostoru a diskursu. Studie je též příspěvkem k sociologii sportu, kde se odvolává zejména na konceptualizaci moderního sportu a sportovních „hvězd“, pevně spjatých s médii a symbolickou mocí, která jim náleží. K analýze je využito induktivní metody aplikované ve formě zakotvené teorie. Cílem je přispět k hlubšímu rozpracování konceptu moderního sportu v jedné z jeho nejviditelnějších podob v osobách úspěšných a mediálně sledovaných sportovců.