Koalice Nádraží v centru případová studie sociálně politického aktéra na komunílní úrovni - Tůma, Vladimír (2007)
Práce Občanská koalice Nádraží v centru - případová studie sociálně politického aktéra na komunální úrovni pojednává o ohraničeném sociálně politickém jevu (Koalice). Základem činnosti Koalice byla snaha vyvolat referendum o poloze hlavního osobního vlakového nádraží. Aby aktivisté svého cíle dosáhli, připoutali pozornost veřejnosti a zajistili si její podporu, rozvinuli protestní politiku. Případová studie je zpracována prostřednictvím rozdílných metodologií a na základě dat sebraných autorem několika různými způsoby. Při sběru dat a jejich analýze byly využity výkladové rámce a analytické nástroje teorií sociálních hnutí. v I. části autor čtenáře seznamuje s uvedenými teoriemi i metodologií. II. část případové studie detailně rozebírá a analyzuje sebraná data. V úvodu je čtenář stručně seznámen s vývojem protestní politiky. Dále autor v textu sleduje, do jaké míry se teoretické koncepty odráží v praktické činnosti Koalice. III. část nabízí analýzu a shrnutí rysů, v nichž byla Koalice