Riziková analýza povodí Moštěnky - Křížová, Lenka, 1986- (2008)
Diplomová práce se zabývá povodněmi na vodním toku Moštěnka. Diplomová práce je rozdělena do čtyřech hlavních kapitol. První z nich vysvětluje základní pojmy rizikové analýzy záplavových území. Druhá kapitola pojednává o fyzickogeografických podmínkách v povodí Moštěnky, které ovlivňují odtok vody z povodí. Následující kapitola se zabývá rizikovou analýzou záplavového území Q100 vodního toku Moštěnky. Využito je metody aplikující matici rizika. V poslední kapitole jsou popsány příčiny, průběh a důsledky povodňové situace na Moštěnce v červenci 1997.