The French Revolution in William Wordsworth’s The Prelude - Svoboda, Jan (2007)
Bakalářská práce se popisuje vztah Williama Wordswortha k Francouzské revoluci. Jako hlavní pramen slouží Wordsworthovo básnické dílo The Prelude. V práci je zdůrazněno, že Wordsworthův vztah k Francouzské revoluci se postupem času měnil. Wordsworthovy ranné ohlasy na Francouzskou revoluci vyznívají značně optimisticky, ale Wordsworthův vztah k Francouzské revoluci se postupně stává více komplikovaným.