Městečko Křižanov a jeho prostor ve 2. polovině 17. a 1 polovině 18. století ve světle rolních knih - Němečková, Jitka (2008)
Cílem práce je nástin vývoje městečka Křižanov a jeho obyvatel v 2. polovině 17. století a 1. polovině 18. století. Práce se zabývá stavem pozemkové držby v městečku a změnami v počtu jeho obyvatel ve světle informací, které podávají zejména rolní knihy. Základním pramenem jsou knihy z let 1682, 1688 a 1724 podrobně popisující jednotlivá pole