Trendy krátkodobého turismu - Ihazová, Michaela (2008)
Předkládaná diplomová práce je zaměřena na nové trendy v trávení volného času, které se projevily v České republice po roce 1989. Po obecné charakteristice vývoje turismu jak ve světě, tak v České republice, se věnuje především kongresové a incentivní turistice, rekreačnímu nakupování a druhému bydlení. Vývoj těchto způsobů trávení volného času je ověřen na konkrétním případu města Brna a jeho rekreačního zázemí. To bylo vytvořeno na základě izochron dostupnosti.