Odpovědnostní vztahy při ochraně spotřebitele - Vašicová, Hana; Dudová, Jana, 1957-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2008)
Diplomová práce na téma "Odpovědnostní vztahy při ochraně spotřebitele" je zaměřená na zmapování oblasti odpovědnostních vztahů uplatňujících se v rámci ochrany spotřebitele, a to jak v právu soukromém, tak i v právu veřejném. V Obecné části této práce je pojednáno o samotném pojmu "spotřebitel" a o jeho obsahu. Dále je pozornost věnována termínu "ochrana spotřebitele", a ve stručné podobě i pramenům právní úpravy této oblasti. Poslední kapitola Obecné části zahrnuje obecné pojednání o právní odpovědnosti.
The title of diploma thesis is "Liable relations by protection of consumers". Diploma thesis is divided into two parts - the general one and the special one. The first of them is directed at the definition of the term "consumer" and "protection of consumer". Than it’ s devoted to the sources of consumer protection law and to the general questions of liability. The special part consists in concrete liability of consumer protection. In private law there is liability for damage, liability of defects and liability due to default. For public law is typical liability of administrative delicts, other delicts and criminal liability.
Vedoucí práce: Jana Dudová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: ochrana spotřebitele; consumer protection; diplomové práce