Odpovědnostní vztahy při ochraně spotřebitele - Vašicová, Hana (2008)
Diplomová práce na téma "Odpovědnostní vztahy při ochraně spotřebitele" je zaměřená na zmapování oblasti odpovědnostních vztahů uplatňujících se v rámci ochrany spotřebitele, a to jak v právu soukromém, tak i v právu veřejném. V Obecné části této práce je pojednáno o samotném pojmu "spotřebitel" a o jeho obsahu. Dále je pozornost věnována termínu "ochrana spotřebitele", a ve stručné podobě i pramenům právní úpravy této oblasti. Poslední kapitola Obecné části zahrnuje obecné pojednání o právní odpovědnosti.