Jezuitský kostel Jména Ježíš v Telči - Zvolánková, Pavla (2007)
Anotace Práce se zabývá bývalým jezuitským kostelem Jména Ježíš v Telči. Vznikl po příchodu Tovaryšstva Ježíšova do města v letech 1663-1666 za podpory hraběnky Františky Slavatové, patronky jezuitů v Telči. Stavěn byl současně s východním křídlem jezuitské koleje, společně uzavřeli kvadraturu kolejního dvora. Architekt kostela je anonymní. Stavitelem byl Stefano Perti. Kostel je podélnou stavbou typu „Wandpfeilerkirche“. Stylově patří do doby barokní, použity byly ovšem i prvky ze starší stavební etapy. V současnosti je filiálním kostelem telčské farnosti.