Geovizualizačná ontológia v krízovom riadení - Paška, Martin (2008)
Táto práca popisuje pojmy vizualizácia, geovizualizácia a dynamická geovizualizácia a ich zapojenie sa v krízovom manažmente s následným využitím i v mobilnom prostredí. Ďalej sa venuje ontológiam a ich analýzam v krízovom manažmente, harmonizácii a integrácii v rámci európskych projektov. Je vytvorený tiež návrh ontológie pre krízový manažment.