Digitální databáze historických zpráv o počasí a příbuzných jevech v českých zemích - Mikstein, David (2008)
Anotace: Práce se věnuje analýze historických zpráv o počasí a příbuzných jevech, uložených v “Analogové databázi Geografického ústavu Masarykovy univerzity“. Výsledným produktem celého zpracování je vytvořená “Digitální databáze historických událostí o počasí a příbuzných jevech“ v Českých zemích pro období let 1500-1799, “Databáze klíčových slov“ a “Databáze lokalit“. Databáze událostí je následně využita pro účely vyhledávání a tvorbu tématických map v prostředí systému GIS. Součástí této práce je také tabulka klimatických indexů, vytvořených pro období let 1500-1799.